Viktigt att veta

Biljetter och SÄSONGSkort

På grund av coronapandemin så säljs biljetter och säsongskort endast i vår webshop. I samband med köpet bokar du ankomsttid för ditt besök. Vi släpper in ett begränsat antal besökare varje ankomsttid.

trygga och säkra besök

Vi behöver alla ta ansvar och hjälpas åt för att hejda smittspridningen av covid-19. Maritiman har vidtagit flera åtgärder för att hantera riskerna som kommer med coronaviruset. Säkerheten för besökare och medarbetare är vår högsta prioritet.

SÅ HÄR GÖR VI DITT BESÖK TRYGGT OCH SÄKERT

  •  Vi har kraftigt begränsat antalet besökare, både på museet och i kaféet .
  •  Vi tar endast emot besökare med förköpta entrébiljetter. På så vis sprider vi ut besökarna över dagen.
  •  Vi har begränsat besökslängden till max 2 timmar.
  •  Vi har en visningsväg genom fartygen som vi rekommenderar att alla besökare följer. Vid trånga passager och små utrymmen sitter det uppe skyltar med maxantalet besökare åt gången. 
  •  Vi har pausat alla aktiviteter som kan orsaka folksamlingar. Istället satsar vi på digitala aktiviteter där du med hjälp av en audioguide får utforska fartygen på egen hand. Våra guider gör också guidningar utomhus för mindre sällskap.

DET HÄR KAN DU GÖRA FÖR ATT BIDRA TILL TRYGGA OCH SÄKRA BESÖK

  •  Håll avstånd till andra sällskap.
  •  Välj i den mån det är möjligt att nyttja vår uteservering om du fikar. 
  •  Tvätta och/decinficera händerna ofta. Runt om på anläggningen finns stationer med handdesinfektion.
  •  Undvik att besöka oss om du är sjuk eller känner minsta symtom.

TILLGÄNGLIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen. 

I dagsläget har vi tyvärr ingen barnvagnsparkering men i mån av plats kan du få ställa din barnvagn på pontonen Ada I. Medtag gärna bärsele till ditt barn. 

 

RENOVERING AV PACKHUSKAJEN

Just nu är det lite stökigt utanför Maritiman. Fram till sensommaren 2021 kommer Park- och naturförvaltningen att rusta upp en första etapp av Packhuskajen, som består av den sydvästra delen av kajen. Därefter fortsätter upprustningen i etapper bort mot Göteborgsoperan. Packhuskajen började anläggas på 1860-talet och med sina 150 år är kajen i stort behov av att rustas upp.

Den del som rustas upp i etapp ett är cirka 150 meter kajkant som sträcker sig från Casinobryggan fram till Kajskjul 8. Den etappen skall vara klar till sensommaren 2021. Under hösten 2021 påbörjas etapp två, som fortsätter där första etappen slutar och bort till Maritiman. Planen för återstående del av Packhuskajen, bort till Göteborgsoperan, är inte tidsatt ännu. De delar av kajen där arbeten pågår kommer att vara inhägnat arbetsområde men det finns hänvisningar för alternativa gång- och cykelvägar under tiden. Du kommer fortfarande att kunna gå längs vattnet längs större delen av kajen.

Västlänken

På grund av arbeten i samband med bygget av Västlänken som pågår utanför Maritiman så kan det upplevas lite krångligare att ta sig till/från vår anläggning. I samband med sprängningar i berget kan det dessutom uppstå muller och vibrationer i marken. Läs gärna mer på Trafikverkets hemsida för aktuella uppdateringar om trafikomläggningar i området. 

Hitta Hit

Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med Göteborgsoperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det cirka tio minuter att promenera till Maritiman. 

OM DU KOMMER MED CYKEL

Cykelparkering finns vid Göteborgsoperan. Du kan också hyra en statscykel via Styr & Ställ, närmaste lånecykelstation finns vid Tullpackhuset. Observera att du måste vara registrerad för att kunna använda cyklarna.

OM DU KOMMER MED TÅG, BUSS ELLER SPÅRVAGN

Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till Västtrafiks reseplanerare.

OM DU KOMMER MED BIL

Ta hjälp utav vägbeskrivningen på exempelvis Eniro. Parkerar gör du lättast på Packhuskajen. Dessutom finns det ett parkeringshus i köpcentret Nordstan.

KOORDINATER

RT90:
X: 6404780, Y: 1270899

WGS84:
Lat N 57° 42′ 33″ Lon E 11° 57′ 38″

Decimal:
57.7093, 11.9607

HOTELL, VANDRARHEM ELLER CAMPING?

Behöver du någonstans att sova under ditt göteborgsbesök? Här hittar du tips på de bästa ställena att bo på. Inspiration till andra roliga saker att se och göra under ditt besök finns i Momondo's göteborgsguide!