Äntligen öppet varje dag

2021-06-01

Sommaren ser positiv ut för fartygsmuseet Maritiman. Sedan öppningen i maj, har antalet besökare legat på nästan lika höga nivåer som innan pandemin. Nu skalar fartygsmuseet upp med en egen öl – uppkallad efter jagaren Småland – fler aktiviteter och generösare öppettider.

– Vi känner oss starkare än vad vi hade vågat hoppas på med tanke på rådande situation. Vi har många Corona-anpassade aktiviteter på gång nu under sommarmånaderna att se fram emot, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman.

Trots ett speciellt 2020 ser Maritiman en positiv återhämtning sedan öppningshelgen. Den officiella sommarsäsongen kickas igång 1 juni, och därmed är besökarna välkomna ombord på Maritiman varje dag, mellan klockan 10 och 18.

Lagom till sommarsäsongen presenterar Maritiman dessutom en egen öl som ska säljas på anläggningen. I samarbete med Vegabryggeriet byter deras ”Azalea Lager” namn och etikett till ”J19”, en hommage till Maritimans egen jagare Småland.
– Det ska bli häftigt att kunna servera en helt egen öl! Vi ville ha något lokalproducerat som andades Maritiman, och Göteborg. Tillsammans med Vegabryggeriet fick vi chansen och nu kommer jagarölen att finnas till försäljning hos oss framöver. Det blir ett jättebra komplement till vårt sortiment, säger Emelie.

Från och med 16 juni lägger Maritiman extra krut på att hålla kvällsöppna onsdagar, då det vankas västkust-atmosfär, vernissager, spelkvällar och andra roliga aktiviteter. Kaféet byggs under sommaren ut med en egen uteservering på pontonen Ada 1.
– Uteserveringen är en satsning för att kunna möjliggöra fler anpassade sittplatser till vårt kafé Matrosen och är något vi kommer ha stor nytta av framöver. Det blir en fulländad uteservering och en trevlig plats att slå sig ner på, säger Emelie.

Fortsatta utställningar för besökarna
Maritimans tretton fartyg ligger redo att utforskas, och tillsammans med den nya lokalen i Stora Tullhuset kommer fartygsmuseet fortsatt att kunna välkomna besökare till vandringsutställningen ”Sötvatten – en värld av liv”, den tillfälliga utställningen ”Remembering Lampedusa” och årets nyhet ”Galleri Jagaren” där det visas en levande konstutställning hela säsongen ut. Audioguiden med de informativa ljudspåren kompletteras dessutom med en spännande och lärorik quiz för de yngre rekryterna nu i sommar.

Välkommen ombord Göteborgs maritima upplevelsemuseum och låt oss kasta loss mot en värld full av äventyr och nya upptäckter!