Höstlov och säsongsavslutning

2021-10-26

På Maritiman är förberedelserna inför höstlovsveckan i full gång – ett populärt koncept som bjuder in till aktivitet för hela familjen. Vid Packhuskajen förbereds det för en händelserik vecka, med allt från utställningar till sagovandring och havsexperiment. Mellan 1–5 november är alla äventyrssugna besökare varmt välkomna ombord.

Efter en säsong med krav på begränsat besöksantal är nu kulturarvet och fartygsmuseet Maritiman redo för att kasta loss ordentligt. Höstlovsveckan på Maritiman, med sitt fullspäckade dagsschema, är ett återkommande upplägg sedan ett par år tillbaka. Den 1–5 november, mellan kl. 11.00-16.00, är äventyrssugna besökare återigen välkomna över landgången.

För den yngre målgruppen duggar aktiviteterna tätt. För barn i lågstadieåldern hålls interaktiva presentationer om havsmonster i Stora Tullhuset och för barn under sju år finns spännande sagovandringar bland fartygen. Havslabbet står som vanligt redo för roliga experiment och dessutom finns en pysselverkstad för alla åldrar. För den hungrige serverar kafé Matrosen både lättare mat, fika och dryck – både pumpapaj och spöklika bakverk i sann halloween-anda. Maritimans fullständiga höstlovprogram hittas här.

– Det känns jättekul att äntligen kunna ha en vanlig höstlovsvecka igen, till skillnad från förra året. Vi satsar fullt ut och har laddat upp med många barnvänliga aktiviteter. Detta blir ju dessutom finalveckan för Maritimans säsong, säger Emelie Leetmaa.

Som vanligt finns både jagaren Småland, ubåten Nordkaparen och alla Maritimans andra unika fartyg, båtar och pråmar tillgängliga för besökarna att utforska i egen takt, med eller utan audioguide. På schemat står också en sista vecka med de tillfälliga utställningarna ”Remembering Lampedusa” och ”Sötvatten – en värld av liv”, med bilder och filmer av den prisbelönte naturfotografen Johan Hammar. Även säsongens sista gästspel av Konstnärsalliansen äger rum.

 

Välkomna ombord!