Höstlovskul ombord

2021-09-16

Höstlovet på Maritiman är fyllt till bredden med aktiviteter för både pysselsugna och vetgiriga matroser. I vår utställningslokal i Stora Tullhuset håller barnens bästisar Tim och/eller Virvelina i en interaktiv presentation om havsmonster, som passar bra för rekryter i lågstadieåldern. Under aktivitetens gång får barnen veta mera om både mytologiska och verkliga varelser med förkärlek för havet. Här finns det också möjlighet - för alla som törs - att få pyssla sitt alldeles egna havsmonster! 

De yngre rekryterna tar vi  gärna med på en lekfull sagovandring bland fartygen, en spännande tur som blandar fakta och fiktion. Passa också på att experimentera på egen hand i Tims havslabb och missa för allt i världen inte sista chansen att besöka den tillfälliga utställningen Sötvatten - en värld av liv som visas för sista veckan på Maritiman. Efter att ha utforskat alla fartyg, båtar och pråmar så mättas sedan hungriga magar bäst ombord kafé Matrosen. Här finns pumpapaj och spöklika bakverk för en garanterad halloweenfeeling!   

Vi har höstlovsöppet den 1-5 nov mellan kl. 11.00-16.00. Kika gärna på dagsprogrammet för att på bästa sätt kunna navigera rätt under ditt besök. Förbokning av ankomsttid och biljettförsäljning via vår webshop är fortfarande att föredra; på så vis är du definitivt garanterad din plats ombord och minimerar samtidigt risken för trängsel. Skepp o'skoj!