Trygga och säkra museibesök

2021-09-27

Vid en pressträff den 7 september meddelade regeringen att Sverige den 29 september 2021 går in på steg 4 gällande den planerande avvecklingen av restriktionerna. Detta innebär för Maritimans räkning att vi nu slutar med rekommenadationen att förboka slottider och återupptar vår arrangemangsverksamhet igen. Vi uppmanar dock våra besökare till att fortsatt tillämpa god handhygien, hålla avstånd på anläggningen samt avvakta med besök vid förkylningssymptom. 

 

2021-07-01

I takt med att Sverige öppnar upp igen så kommer Maritiman från och med 2/7 2021 att med försiktighet återuppta viss guideverksamhet ombord. Det publika programmet kompletteras med guidade programpunkter utomhus för mindre sällskap. 

 

2021-04-12

Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda en museiupplevelse på ett tryggt, säkert och omsorgsfullt vis. Detta kan dock innebära att vi tvingas göra justeringar av både programinnehåll och öppettider med kort framförhållning. På vår hemsida finns alltid uppdaterad information om aktuella öppettider och programaktiviteter. 

För att kunna garantera en trygg och säker museiupplevelse så kommer du att behöva förboka din ankomsttid samt köpa din biljett online. Förköp och bokning av ankomsttid görs enkelt via vår webshop. Det finns endast ett begränsat antal biljetter tillgängliga per dag så se till att förboka ditt besök i god tid!

TRYGGA OCH SÄKRA BESÖK

Vi behöver alla ta ansvar och hjälpas åt för att hejda smittspridningen av covid-19. Maritiman har vidtagit flera åtgärder för att hantera riskerna som kommer med coronaviruset. Säkerheten för besökare och medarbetare är vår högsta prioritet.

SÅ HÄR GÖR VI DITT BESÖK TRYGGT OCH SÄKERT

  •  Vi har kraftigt begränsat antalet besökare, både på museet och i kaféet .
  •  Vi tar endast emot besökare med förköpta entrébiljetter. På så vis sprider vi ut besökarna över dagen.
  •  Vi har begränsat besökslängden till max 2 timmar.
  •  Vi har en visningsväg genom fartygen som vi rekommenderar att alla besökare följer. Vid trånga passager och små utrymmen sitter det uppe skyltar med maxantalet besökare åt gången. 
  •  Vi har pausat alla aktiviteter som kan orsaka folksamlingar. Istället satsar vi på digitala aktiviteter där du med hjälp av en audioguide får utforska fartygen på egen hand. Våra guider gör också spontana guidningar och aktiviteter för enskilda sällskap.

DET HÄR KAN DU GÖRA FÖR ATT BIDRA TILL TRYGGA OCH SÄKRA BESÖK

  •  Håll avstånd till andra sällskap.
  •  Välj i den mån det är möjligt att nyttja vår uteservering om du fikar. 
  •  Tvätta och/decinficera händerna ofta. Runt om på anläggningen finns stationer med handdesinfektion.
  •  Undvik att besöka oss om du är sjuk eller känner minsta symtom.

 

2020-09-17

Den ordinarie publika verksamheten ombord våra fartyg kommer vara inställd säsongen ut. Vi tar däremot emot bokningar på guidade turer samt förfrågningar på middagsevent för slutna grupper ombord anläggningen. Glädjande nog så kommer vi också att erbjuda en barnaktivitet ett par dagar under höstlovet v. 44. Aktiviteten kommer att kräva förbokning via hemsidan för att hålla nere antalet deltagare, och arrangeras i enlighet med FHM's rekommendationer för att hindra smittspridning. 

 

2020-07-02

På grund av den rådande situationen kring coronaviruset (Covid-19) så håller Maritiman stängt tills vidare. Vi hoppas på att kunna välkomna våra besökare igen så snart som möjligt men vår högsta prioritet är alltid våra medarbetares och våra besökares säkerhet. Tills vi ses igen, ta hand om er och var rädda om varandra!

 

2020-03-30

På grund av den rådande situationen kring coronaviruset (Covid-19) så har vi nu beslutat att skjuta fram Maritimans säsongspremiär, som skulle ha ägt rum den 4 april. Vi håller oss uppdaterade om smittspridningsläget och kommer löpande att fortsätta följa utvecklingen kring pandemin och de riktlinjer som kommer från regeringen, myndigheterna, Sveriges Museer samt Göteborgs Stad.  

Vi hoppas på att kunna välkomna våra besökare igen så snart som möjligt. Vår högsta prioritet är alltid våra medarbetares och våra besökares säkerhet. Tills vi ses igen, ta hand om er och var rädda om varandra!

 

2020-03-24

Till följd av coronaviruset och Covid-19 så följer Maritiman regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att hindra smittspridning. Vi har därför beslutat att tillfälligt ställa in all programverksamhet som vanligtvis sker invändigt ombord våra fartyg. Utställningarna och fartygen är således fortsatt öppna att besöka på egen hand men med en begränsning av besöksantalet till max 500 besökare samtidigt på anläggningen. Vi har också ökat städfrekvensen ombord och ser givetvis till att all personal på plats är helt symptomfria. Du som är frisk är varmt välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.  

Vi följer löpande myndigheternas uppdateringar och rekommendationer, vilket innebär att våra egna åtaganden kan komma att ändras med väldigt kort varsel. Den senaste informationen finns dock alltid här på vår hemsida.  Önskas mer allmän information, se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

I övrigt håller Maritiman öppet som vanligt över påsklovet och erbjuder under ordinarie öppettider följande aktiviteter. Vill du hellre uppleva fartygen på egen hand så finns vår audioguide redo att ladda ned till din smartphone. Den innehåller tre olika ljudspår och finns tillgänglig på tre olika språk. Köp gärna dina biljetter online så slipper du dessutom att stå i kö.

I dessa tider blir vi verkligen extra glada för ditt besök!