Jobba hos oss

Maritiman är en spännande arbetsplats med många intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Hos oss anser vi att alla människor är lika mycket värda. Vi strävar efter ett positivt och respektfullt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och har möjlighet att utvecklas, självklart präglat av både jämställdhet och mångfald. Tycker du som vi? Välkommen att fortsätta läsa om våra lediga tjänster och hur du gör om du vill praktisera hos oss! 

 

Lediga tjänster

Nu söker vi säsongsanställda värdar till säsongen 2023

Nu börjar säsongen 2023 äntligen att närma sig, och det är dags för oss att komplettera vårt värdlag inför sommaren.

Som värd på Maritiman blir du vårt ansikte utåt och möter våra gäster i den dagliga verksamheten. Du kommer att få bemanna vår kassa, utföra enklare underhåll på anläggningen, genomföra barnkalas, hålla guidade turer och vara behjälplig när våra gäster har frågor eller vill veta mer om vår anläggning. Årets säsong inleds den 1 april, därefter har vi en vår då vi har öppet lördagar och söndagar samt påsklovet, för att sedan få njuta av tre långa sommarmånader då vi har öppet alla dagar i veckan. Efter sommaren följer en höst då vi har öppet lördagar och söndagar samt höstlovet. Helgsarbete förekommer alltså, liksom kvällar när vi har kvällsevent ombord.

Till de här tjänsterna söker vi dig som är bekväm med att prata framför grupper på svenska och engelska, som kan arbeta med såväl vuxna som barn och som lätt kan insupa och förmedla stora mängder information. Det är meriterande om du har tidigare arbets- eller utbildningserfarenheter som guide eller till sjöss, liksom om du har kassaerfarenhet eller talar ytterligare något språk. Det är även meriterande med kaféerfarenhet, då du med sådan kompetens kan få möjlighet att hoppa in i vårt kafé när behov där uppstår. Det viktigaste är dock dina personliga egenskaper: vi söker dig som vill dela med dig av nyfikenhet och kunskap till dina medmänniskor och som vet vad ett gott värdskap innebär. Som person är du därför utåtriktad, positiv och flexibel. När vi på Maritiman genomför programaktiviteter ställer vi höga krav på oss själva, och drivs av viljan att låta alla människor som kommer till oss få bli lika nyfikna och entusiastiska kring det vi pratar om som vi är.

Vi kan erbjuda en attraktiv arbetsplats i en unik miljö, där du blir välkomnad in i ett fantastiskt lag med rutinerade och kompetenta värdar. Tillsammans med vår programansvariga pedagog och vår första värd utgör detta lag en ryggrad som tillsammans och i nära samarbete med övrig personal hjälps åt för att säkerställa att vi tillsammans kan erbjuda en anläggning och en programverksamhet av absolut högsta klass från dag 1.

Sugen? Klart du är! Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till vår pedagog Johannes på johannes.olsson [at] maritiman.se. Samma mailadress kan ni även använda för att ställa frågor om tjänsten. Tänk på att vi genomför intervjuer och anställer personal löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

 

Nu söker vi kafé- och butikspersonal till säsongen 2023

Om tjänsten

Ombord Maritimans entréfärja finns museets kafé och butik. I caféet ”Matrosen” ingår du i Maritimans värdskap. Här välkomnar du gäster till museet samt informerar om verksamheten och aktiviteterna ombord. Hantering och försäljning av souvenirer tillkommer. Samtidigt sköter du om kaféet/lunchrestaurangen. I tjänsten ingår att du tar hand om lättare matberedning och bakning. Du ser även till att serveringen ser inbjudande ut, både i den mysiga innerserveringen och på den stora uteserveringen på däck. Hos oss arbetar du aldrig ensam, utan i nära kontakt med övrig kafépersonal och våra guider ombord.

Meriterande

- Erfarenheter i kafé och butik
- Ett historiskt intresse
- Inköpserfarenhet

Ovan är meriterande, men alltså inte ett krav. Främst söker vi dig som har möjlighet att jonglera de varierande uppgifterna som arbetet kräver, och vars utåtriktade personlighet kan bidra till vårt arbetslag. Du är positiv, flexibel och noggrann.

Säsongen 2023

Årets säsong planeras att inledas den 1 april. Under våren håller vi öppet lördagar och söndagar samt under påsklovet. Därefter får vi njuta av tre långa sommarmånader då vi har öppet alla dagar i veckan. Till hösten vi har öppet på lördagar och söndagar samt under hela höstlovet. 

Övrigt

Då vi har serveringstillstånd på plats ser vi gärna att du som söker är över 20 år, men du är även väldigt välkommen att ansöka som yngre. Ombord Matrosen arbetar du nära och tillsammans med våra guider och det finns stora möjligheter att både arbeta som guide och kafépersonal. Ifall intresse finns meddelar du detta i din ansökan.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till , märk ansökan ”Café 2023”. Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

Prao och praktik

Om du är intresserad av att praktisera hos oss, skicka ett mail till info [at] maritiman.se. Mailet bör innehålla när praktiken ska äga rum, vad du hade önskat göra under praktiken samt ett CV.

 

Så behandlar vi personuppgifter

För att Maritiman ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.